bogre-emblemazas

Bögre, kerámia nyomás

Bögrékre, és különféle kerámia tárgyakra látványos embléma készíthető. A mintát felvihetjük szitázás után égetéssel, gravírozással, tampon- nyomással, szublimációs technikával, vagy különféle transzfer nyomással. Ha ajánlatot szeretnél kérni, kattints az alábbi gombra!

Magas hőfokon égetett bögre

Előnye: A magas (kb.800 C) fokon beégetett embléma ellenáll a mosogatógépeknek, és a rendszeres használatnak.

Hátránya: Nem lehet a színeket pontosan beállítani, csak megközelítő pontossággal érhetjük el a megfelelő eredményt.

További hátránya, hogy a magas hőfokon a gyengébb minőségű, érzékenyebb bögrék máza károsodhat. Különös tekintettel az olcsóbb, kínai bögrékre, melyek nem minden esetben bírják ezt a kíméletesnek éppen nem mondható eljárást…

A magas hőfokú bögre égetés, lassú folyamat. A legfelkészültebb műhelyek is 5000-10000 darab bögrét képesek kiégetni havonta.

Alacsony hőfokon égetett bögre

Léteznek festékek, melyeket körülbelül 150 °C-on égetnek a bögrére. Az így készült nyomatok tartóssága, ha szakértő csinálja, vetekszik a magas hőfokon égetett bögrék tartósságával. Fémtárggyal a nyomat lekaparható, de a normál használat nem károsítja, azaz mosogatógép álló nyomat hozható létre.

A festék gyártója meghatározza, hogy milyen vízkeménység és milyen adalékanyagok használatával érhető el a közel 1000 mosogatás.

Az alacsony hőfokon beégetett nyomatok színei élénkebbek, szembetűnő a magas hőfokon égetett bögrék visszafogottabb színvilágához képest. Pantone színek közül nagy pontossággal kikeverhető a szükséges szín.

Az eljárás lényegesen gyorsabb, kb. 20-25 000 bögre gyártható egy hónap alatt. Ha ajánlatot szeretnél kérni, kattints az alábbi gombra!

Mi a bögre emblémázás menete?

A bögrére ráégetni kívánt grafikáról, – a szitanyomásnál használt technológiákhoz hasonlóan – film, majd a film segítségével, színenként egy szita készül.

A kerámiafestéket a szitán keresztül egy speciális papírra nyomják. Egyik színt a másik után. A kész nyomatot egy lakkréteggel rögzítik.

Ha megszárad a lakk, a papírról a festék leáztatható, majd egy ügyes mozdulattal a bögre falára helyezhető.

Ezt követően kerül a bögre a kemencébe, ahol a matrica ráég a bögre palástjára.

Szublimációs bögre

A bögrét egy speciális lakk bevonattal látják el, ami alkalmassá teszi a szublimációs nyomtatásra.

Az eljárás lényege, hogy a grafikát, szublimációs tinta segítségével, transzfer papírra nyomtatják. A papírról a grafikát egy hőprés segítségével viszik fel a bögre palástjára.

Az eljárás végeredménye nem lesz olyan tartós, mint az égetett kerámiafestéknek, de ellenben a szitázással, az eljárás segítségével fotóminőségű nyomatok hozhatók létre a bögrén. Ha ajánlatot szeretnél kérni, kattints az alábbi gombra!

Kis mennyiségű bögre emblémázás

Néhány darab bögre elkészítését is természetesen megoldjuk. Erre legalkalmasabb a szublimációs technológia, ez azonban korlátozza a bögre típusok lehetőségét. Szitanyomással is elkészítünk kisebb mennyiségeket. Üzemünk elsősorban nagy szériás gyártásokra van berendezkedve, így fontos tudni, hogy a bögre gyártásnál gépindulási költséggel számolunk, ami 10000 Ft. A gyakorlatban érdemes annyi bögrét rendelni, ami fedi ezt a költséget, mivel az ára egy darabnak is ugyanannyi lesz!

Bögre nyomással kapcsolatos kérdésed van?

Munkatársaink várják jelentkezésed! Érdeklődésedre legkésőbb 12 órán belül reagálunk. Amennyiben 12/24 órás expressz gyártást szeretnél, kérlek ezt jelöld az adatlap alján!

Töltsd ki az alábbi adatokat és kattints a Küldés gombra!

12/24 órás expressz gyártás


A fájl(ok) maximális mérete 20 MB. Nagyobb fájlokat kérjük erre alkalmas módszerrel, fájlküldővel, google drive, dropbox linkkel küldd! Vagy kérj tőlünk tárhelyet az üzenetben.