Unboxing

Még alig jelentették be az első neveket a 2020-as Balaton Soundra, mi máris részesei vagyunk a fesztiválnak.

Legnagyobb megbízóink tudják, hogy az Emblémázás.hu név mögött mára sokkal több technológia, termékkör és divízió húzódik meg a kezdetekhez képest, így szinte bármilyen igénnyel megkereshetnek. Mai főszereplőnk a digitális nyomda üzletágunk terméke: a kartonból készült Balaton Sound doboz.

Ez az a doboz, amivel nemcsak mi, de a következő napokban, hetekben jó néhány influenszer is eldicsekszik majd. Az általunk gyártott terméket ugyanis a világ több pontján influenszerek a mára oly népszerűvé vált unboxing videók keretében fogják kinyitni, hogy azzal és tartalmával promotálják a 2020-as balaton-parti eseményt.

A kis példányszámban készült dobozhoz első lépésben elkészítettük a stancrajzot. Alapanyagként, a doboz méretéhez és a bele kerülő tartalom súlyához igazodva a 3 rétegű E hullámkartont választottuk. A grafikát digitális eljárással öntapadó vinyl fóliára nyomtattuk, majd a következő fázisban a nyomatot a hullámkartonra kasíroztuk. Ez további erősítést biztosít a doboznak. Mivel a termék kis szériás, a gazdaságos feldolgozás stancolás helyett ezúttal a gépi formára vágás volt. Végül utolsó lépésként kézi készre hajtogatással zárult a gyártás.

A Balaton Sound idei arculata igen csak dinamikusan hat a dobozon. Kíváncsian várjuk az influenszerek videóit. No meg a teljes lineupot.

 

A kaméleon, ami nem olvad bele a környezetébe

A szakirodalom szerint a kaméleon bőrrétegeiben három különböző pigment eltérő koncentrációjából jönnek létre az állat bőrén látható, változó színek. Nincs ez másként a mi kaméleonunk esetében sem.

A Chameleon Smart Home felkérte cégünket, hogy jelenítsük meg logójukat egy beltéri, fali világító dekorációban. Az elképzelések nyomán megvalósult signage elem számos előnnyel bír, kezdve a homogén, festett felületek remek alapanyagával, az MDF-fel.

Eme alapanyag kedvező tulajdonságai révén a reklámanyag-gyártásban is sokrétű felhasználásra ad lehetőséget. Jól marható, könnyen alakítható, sőt, egyes típusai hajlíthatók is, ami shop-in-shop kihelyezések, standok, egyedi display-k számára extra esztétikai megjelenéseknek is teret ad, mérettartóssága és vízálló típusa pedig tovább szélesíti a felhasználhatóság körét.

Mivel szerkezete homogén, élei marassál jól megmunkálhatóak, kiváló felülete pedig lakkozható, festhető, így a Chameleon Smart Home beltéri, világító logójának elkészítéséhez is ezt az alapanyagot választottuk. A meghatározott Pantone színre fújt testbe indirekt világítást terveztünk, amely hátrafelé, a signage elem mögötti falat megvilágítva elegáns, visszafogott megjelenést biztosít.

A mindössze néhány munkanap alatt elkészült dekoráció nemcsak a megrendelőnél aratott nagy tetszést , mi magunk is beleszerettünk.

És elfoglalva végső helyét, kis barátunk, mint valódi kaméleon, az RGB LED-ek három alapszínéből, a piros, a zöld és kék együtteséből, azok fényáramának egyenkénti erősségét állítva, a szivárvány bármely színében pompázhat.

 

Revolúció

Konferenciák, szakmai és politikai találkozók, sajtótájékoztatók, sportdiplomáciai események elmaradhatatlan résztvevői ők. Nagy bejelentések, éles viták, békés megegyezések tanúi.  Jelenlétük megszokott és állandó, ahogy megjelenésük is.

Vagy mégsem?

Az asztali zászlók hosszú évek rutinjával, hagyományos technológiák szerint, magas minőségben kerülnek le gyártósorunkról. A három-, vagy ötszögletű, esetleg alul íves, vagy épp egyedi formára vágott példányok fém, vagy fa talppal kiegészítve széles körben használt kommunikációs, dekorációs eszközök. Digitális nyomtatás vastag zászlóanyagra, majd varrás, zsinórszegés, rojtozás, csomagolás.

De időnként jól esik – és szükséges is – megtörni a rutint, és máshonnan, másképp ránézni a megszokottra. Így megláthatunk benne olyan lehetőségeket, amik új értékeket tesznek az addigiakhoz.

Ugyanaz, de másképp. Ugyanaz, de újrafogalmazva. Ez a revolúció.

Az asztali zászló revolúciója.

Néhány hónappal ezelőtt partnerünkkel, akivel rendszeresen új termékekben, új utakban gondolkodunk, egy aktuális asztali zászló megbízással a kezünkben azt kezdtük vizsgálni, vajon milyen lehetőségeket rejthet magában egy olyan megszokott eszköz, mint ez?

Az ötletelés alapját egy látványterv képezte, melyen egy merőben új megközelítésű asztali zászló szerepelt.  Mint az Apollo13 földi irányítása, minden alapanyagkészletünket, technológiai tudásunkat és gyártói tapasztalatunkat az asztalra öntve a kreatív alapötletet fizikai síkra hoztuk, és kifejlesztettünk egy új asztali zászló típust.

A végeredmény egy modern, esztétikus, prémium megjelenésű asztali zászló lett, melynek előállításakor olyan nemes anyagok kerültek felhasználásra, mint a plexi és az alumínium. Az új konstrukció számos előnye közül talán az egyik legfontosabb, hogy ennél a típusnál nem kell külön talpról gondoskodni. Az eszköz komplex, könnyen kezelhető, a zászló pedig mindig egyenesen áll rajta.

A kétoldalas nyomtatással készült selyemszatén asztali zászló hagyományostól eltérő, új formavilága egészen más hatással bír. Elmaradhatatlan résztvevőként hangsúlyt és prémium megjelenést ad az eseménynek.

Az első széria sikerét hamar követte a többi, az elmúlt egy hónapban az általunk kifejlesztett, új típusú asztali zászló értékesítése meghaladta a hagyományos konstrukcióét.