30 évünk 1 displayben

Amikor először megláttuk a megrendelőnktől kapott látványterveket, és gondolatban lefuttattuk az első körös megvalósítási ötleteinket, világossá vált, hogy fennállásunk legkomplexebb és legszebb kihívását nézegetjük épp a monitoron.

A „tervezőasztalon” született, őrült dizájn egy horeca displayt ábrázolt, amely konstrukciójának, anyagösszetételének és funkciójának együttesével minden eddigi szakmai tapasztalatunkat, anyagismeretünket és rendelkezésre álló technológiai megoldásunkat kívánta. Mindazt a 30 szakmai évet, amit gyártóként magunkénak tudhatunk.

A termék egy világító pultdisplay, melyen a Zwack ház szuperprémium kategóriába tartozó gyógynövénylikőrje, az Unicum Riserva kerül bemutatásra. Szuperprémium termékhez természetesen azonos kategóriájú kihelyezés volt ügyfelünk kérése. Az eredeti tervek szerint fém alapokon álló display fa ívei hordót szimbolizálnak, a középen elhelyezett sötét színű ital pedig külön megvilágítást kap.

A megvalósítás tervezése során amellett, hogy törekedtünk a minden igény és terv szerinti kivitelezésre, még saját javaslatunk is helyet kapott. Úgy ítéltük meg, hogy az eredeti terveken szereplő fém talp helyett a beton rusztikussága és robusztus megjelenése még kiegyensúlyozottabbá és kompaktabbá teszi a kihelyezés gazdag látványvilágát. A betonnal való munkával korábbi, betonlámpás projektünk révén már rendelkeztünk tapasztalattal, így minden értelemben biztos alapokról kezdtük építeni a display szerkezetét.

A displaybe a betonon kívül fa, plexi és fém alapanyag, valamint LED szalag és a hozzá tartozó fényerő szabályozó dimmer is került.

A kivitelezés egy átlagos displayhez képest hosszabb időt vett igénybe néhány technológiai eljárás okán. A display minden alkatrészét saját üzemünkben, egymással párhuzamos folyamatok során készítettünk. Míg egyik munkaállomáson zajlott a beton elemek öntése, egy másik munkaterületen a fa dongák hajlítását végeztük. Az alkatrészek elkészítése kb. 40-50 napot vett igénybe, majd ezt követően a felületkezelésekkel folytatódott a gyártás.

A fa elemeket flambírozó pisztollyal égettük, majd olajjal kezelve emeltük ki az anyag természetes mintázatát, így a közel 200 elkészült display mindegyik példánya egyedi mintázatú. A fa dongák elkészítése igényelte a legtöbb lépést. A lézerrel kivágott formákat áztatást követően speciális ragasztással rögzítettük egymáshoz. Az így kapott elemeket egy előre kivágott formába helyeztük, ahol 8-10 órát töltöttek, hogy elnyerjék a kívánt ívet. A formából való eltávolítás után, tisztítást és csiszolást követően a fa dongákat fém hevederekkel rögzítettük egymáshoz, valamint a beton talpazathoz.

A világítás beépítésénél külön gondot fordítottunk a hűtésre, minden LED szalag alá alumínium hővetőt martunk. A fény homogén terülését egy speciális plexi behelyezésével biztosítottuk. Az adapterrel szerelt világítás hálózati csatlakozással üzemel, a csatlakozó a beton talpazatba öntve került beépítésre.

A displayek gyártásának utolsó fázisa egy hosszú tesztfolyamat volt, melyben mind a konstrukció, mind a világítástechnika megbízható működése, funkcionalitása megnyugtató bizonyossággal zárta eddigi legizgalmasabb és legszebb projektünket.

 

Az ötödik oroszlán

Impozáns helyszínen, a Budavári Palota, négy kőoroszlán által őrzött Oroszlános Udvarán kapott helyet és feladatot egyik legújabb plakáttartó displayünk.

A kültéri világítótábla mind fejlesztésében, mind előállítási költségeit tekintve is a különleges darabok közé tartozik.

A megrendelőtől kapott brief szerint a kihelyezésnek egyszerre több kritériumot kellett követnie. A kültéri használaton túl a plakáttartó rész egyik feladata a média könnyű, egyszerű cseréjének biztosítása volt, a világítással kapcsolatos igények között pedig az alkonykapcsoló is szerepelt. Kialakításakor e szempontok mellett figyelembe kellett vennünk azt is, hogy a kihelyezés helyszínén közvetlenül nem áll rendelkezésre áramforrás, így a világítást akkumulátoros táplálással szereltük.

A LED-modulos világítással kivitelezett plakátállvány az ügyfél kérésére egyoldalas kialakítással került legyártásra, de az így elkészült tábla vastagságába a kétoldalas kommunikáció is belefér.

Az elektromos szerelékek a meghatározott RAL színre festett, alumínium és acél elemekből összeállított test talpazatában kaptak helyet. Az itt kialakított, nyitható ajtajú szekrény rejti az akkumulátort, a töltőt, valamint a LED világítás és az alkonykapcsoló elektronikáját.

A talpazat alján lévő lábakon lecsavarozási lehetőséget is kialakítottunk, de a szerkezet a maga 2 méteres magasságával és hosszú talpaival rögzítés nélkül is állja a kültéri szolgálat kihívásait.

Gyorsreagálás és szerepvállalás a rendkívüli helyzetben

2020 márciusában olyan kihívással kell szembenéznünk, amihez foghatóval a Földön jelenleg élő több mint 7,7 milliárd ember még nem találkozott. Ezekben a hetekben, hónapokban a koronavírus-járvány alapjaiban rengeti meg a közösség és az egyén világát, és elemi csapást mér a világgazdaságra. Iparágak mindössze néhány nap alatt váltak működésképtelenné. Előadók, rendezvényszervezők, színházak, kiállítási helyszínek, koncerttermek, divatüzletek, kávézók, mozik, gyárak maradtak egyetlen hét alatt fogyasztó, vagy alapanyag, így munka és bevétel nélkül.

A válság sújtotta frontvonal mögött pedig ott vannak azok az időnként láthatatlan, ám nem kisebb jelentőséggel bíró iparágak is, melyek ezeket a platformokat értékesítést és működést támogató eszközökkel kiszolgálják. Molinók, belépők, karszalagok, nyakpántok, bolti kommunikációs eszközök, dekorációs elemek, ártáblák, megállító táblák, matricák, árukínáló display-ek, nem sorolom.

 Új termékkör percek alatt

1963-ban Leon C. Megginson üzleti professzor egy egyetemi beszédében Darwin elméletét alapul véve így fogalmazott:

„… kijelenthetjük, hogy az a civilizáció képes fennmaradni, amelyik képes alkalmazkodni a változó fizikai, társadalmi, politikai, morális és szellemi környezetéhez.”

Ezt a hitvallást követve mindössze néhány óra alatt az Emblémázás.hu-nál megszületett a terv és a megoldás. Terv az elkövetkező hónapok működésére, és megoldás a veszélyhelyzet miatt kialakult hiányra. Cégünk textil megmunkáló divíziója március 16-val 7/24-es üzemidőre átállva, megkezdte textil maszkok gyártását.

Az idő nem velünk van, így extrém sebességgel, mindössze néhány óra alatt készültek el az első prototípusok. Szabtunk, varrtunk, próbáltunk, igazítottunk, méreteztünk, modelleztünk, fotóztunk, grafikáztunk, az elérhető alapanyagok körével kiegészülve pedig folyamatosan alakult a lehetséges verziók köre.

Jelenleg 5-féle maszkot állítunk elő, ezek formájukban és alapanyag tekintetében is különbözőek, némelyikre pedig egyedi nyomat is kérhető.

A járvány terjedése miatt minden óra számít. Teljes csapatunk, gépmesterek, varrónők, csomagoló kollégák, gépkocsivezetők, beszerzőnk, ügyfélkapcsolatosaink, értékesítő kollégáink és a teljes menedzsment azon dolgozik, hogy a folyamatosan, néha percenként érkező igényeket minél gyorsabban kiszolgáljuk.

Ha te erős vagy, azzal máson is segítesz

A kialakult krízis mindenkit nehéz hónapok elé állít. Úgy a családokat, mint a vállalkozásokat. Az ebben az időszakban meghozott gyors, stratégiai döntések céges és egyéni szinten egyaránt életmentők. Könnyen belátható; az a cég, amelyik képes átvészelni ezt az időszakot, nemcsak a hazai gazdaság működőképességét, de dolgozóinak létfenntartását is biztosítja.

Az Emblémázás.hu azon szerencsés vállalkozások közé tartozik, melyet pénzügyileg erős, stabil helyzetben ért a krízishelyzet, ugyanakkor reklámanyag-gyártóként, ahogy az iparágban más, offline csatornákat kiszolgáló cégeknél, a következő hónapok nálunk is változást hozhatnak a megszokott megrendelés állományban. A kihívásra adott határozott vezetői válaszok, a gyártás átszervezése és a kreatív koncepciók viszont hosszú távon képesek lesznek megőrizni a stabilitásunkat, melyet így cégünk minden munkavállalója számára biztosítani tudunk. Az általunk előállított maszkokkal emellett olyan hiányon vagyunk képesek enyhíteni, mely jelenleg minden nagyvállalatot, kiskereskedelmi szereplőt és államigazgatási szervet sújt a járvánnyal való küzdelemben.

A segítségnek pedig van egy harmadik ága is. Lokálpatrióta vállalatként az értékesítés mellett szűkebb közösségünkért is szeretnénk tenni ebben a rendkívül nehéz helyzetben. Az általunk gyártott maszkokból ezért a Váci Rendőrkapitányság és a váci Jávorszky Ödön Városi Kórház részére térítésmentes szállítmányokat is biztosítunk.

 

Ne szégyelld, viseld!

Sokféle véleménnyel találkozhatunk a média különböző csatornáin a maszkok viselésével, illetve azok kialakításával, szűrőképességével kapcsolatban, a legmeggyőzőbbnek és leglogikusabbnak mégis az az álláspont tűnik, mely szerint egy maszk, rendelkezzen bármilyen mechanikai tulajdonsággal is, már önmagában a viseléssel növeli a prevenciót. Azzal ugyanis elkerülhető a száj és arc közvetlen megérintése, ami az egyik leggyorsabb módja a megfertőződésnek.

A bejegyzést Pásztor Anna soraival zárom, aki nemcsak az élet himnuszát írta meg nekünk, de a maszkviselést is elsőként vitte nyilvánosba.

„Jó néha sötétben a holdat nézni,
Hosszan egy távoli csillagot igézni.
Jó néha fázni, semmin elmélázni,
Tavaszi esőben olykor bőrig ázni,
Tele szájjal enni, hangosan szeretni.
Jó néha magamat csak úgy elnevetni,
Sírni ha fáj, remegni ha félek,
érezni, hogy élek.

Kezdjetek el élni, hogy ne kelljen félni
Az utolsó órában, mikor már mindent megbántam
Ezerszer megbántam, oly sokáig vártam
Hogy elmúlt az élet…
…kezdjetek el élni!”

(Anna and the Barbies: Márti dala, részlet)

Hordjunk maszkot, fertőtlenítsük a kezünket, szánkat, környezetünket, és kerüljük most egymást, hogy hamar talpra állhassunk a megpróbáltatásból, és a májusi esőket már ne az ablakok mögül nézzük.

 

 

Hullámok és rétegek

Az előző bejegyzésben bemutatott nagyteljesítményű táblás nyomtatóink után rátérünk az azokon előállított reklámanyagokra. Ebben a fejezetben a papír displayek alapanyagáról ejtünk szót.

A „nem tartós” kategória alapanyaga

A kihelyezések tervezésének egyik sarokköve az időtartam. A kommunikációs eszköz bevethető egy rövidebb, 3 hónapos kampány során is, míg más esetben minimum 1 éves időtartamot kell megfelelő, állandó minőségben bírnia. Előbbi esetén a „nem tartós” kategóriáról beszélünk, amiben jellemző alapanyagként a hullámkartonnal lesz dolgunk.

A hullámkarton jól ismert alapanyag. A mindennapi életben leginkább csomagolóanyagként, kartondobozok formájában találkozunk vele, de ugyanilyen gyakorisággal részt vesz a BTL reklámkommunikációban is, ahol sokféle funkció és megjelenési forma társul hozzá az egyszerű, méretre vágott táblától a nehezebb súlyú termékekkel megrakott displayekig.

Ahhoz, hogy a kihelyezés módjának, céljának megfelelő terméket kapjunk, első és legfontosabb szempont a helyes alapanyag választás.

Könnyen azonosíthatók

A hullámkartont a rétegei száma, azok típusa, valamint a felület minősége szerint osztályozzuk.

A rétegek számát tekintve megkülönböztetünk 3 rétegű, 5 rétegű és 7 rétegű hullámlemezt. 3 rétegűnek azt nevezzük, amely mindössze 1 hullámrétegből és az azt alul és felül fedő sík rétegből áll. Az 5 rétegű hullámlemez már 2 hullámrétegből és 3 sík fedőrétegből áll, a 7 rétegű lemezen pedig 3 hullámréteghez 4 réteg sík fedőelem tartozik.

A hullámok típusa szerint E~, vagy más néven mikrohullámot, B~, azaz B hullámot és C~, vagyis C hullámot különböztetünk meg. A háromféle elnevezés háromféle hullámméretet takar. Ahogy a neve is mutatja, a legkisebb a mikrohullám, majd hullámmagasságban követi a B, azt pedig a C. Mivel ezek standard méretek szerint készülnek, így hozzájuk viszonylag állandó anyagvastagságok társulnak. Az E~ jellemzően 2 mm vastag hullámkarton lemezt jelent, a B~ esetében pedig ez a vastagság több mint 3 mm.

Amikor 5 rétegű hullámkartonról beszélünk, akkor a fent részletezett három hullámtípus kombinációjából kialakított lemezt értjük. Ha tehát azt olvassuk egy specifikációban, hogy EB~, az 5 rétegű hullámkartont jelent, mely 1 réteg E és 1 réteg B hullámból áll.

A felület minőségét tekintve jellemzően kétféle kivitellel találkozunk: a barna színű és a fehér felülettel. Amennyiben a leírásban barna/barna paramétert olvasunk, úgy a lemez mindkét külső oldala natúr, barna színű, míg a fehér/fehér jelentése: mindkét oldala fehér.

A reklámiparban az E~ és az EB~ a leggyakoribb hullámkarton típusok, de nagyobb súlyú termékek kihelyezése esetén a BC~ sem ritka.

Melyiket válasszuk?

Az időtartam és a gyártandó mennyiség meghatározását követi a tervezés első lépcsője: az optimális alapanyagok kiválasztása. Ehhez az első kérdés mindig a kihelyezendő termékek súlya. Minél nehezebb az áru, annál vastagabb, erősebb kartonban kell gondolkodni. A konstrukciós tervezés a papír display gyártás legfontosabb része. Egy rossz alapanyag választással, egy rossz helyre tett hajlítási éllel az egész display elhibázható. Mindannyian láttunk már boltokban elszakadt, leomlott, megrogyott karton displayeket. Azok vesztét mind konstrukciós hiba és/vagy téves anyagválasztás okozta.

És ha már szóba került a hajlítási él: a tervező vezércsillaga a hullámirány. Ez az egyik kulcsa a megfelelő statikai kialakításnak, így display tervezésekor alapvető feladat a hullámirány szerint meghatározni az egyes display-elemek stancrajzát.

Jaj, így ne!

Áruházban, benzinkúton, gyógyszertárban, rendezvényen, az élet mindennapos helyszínein magánemberként is szakmai szemmel látunk, így, míg egy vásárló a displayen lévő terméket nézi, mi először magát a kihelyezést. Hétköznapi útjaink során pedig látunk időnként kevéssé előnyös megoldásokat.

A papír displayek témáját boncolgatva itt kell megemlíteni a könyvkötő lemezt, vagy szürkelemezt is, ami bizonyos dekorációs és csomagolási célokra remekül alkalmazható, mechanikai és fizikai tulajdonságai viszont displayek előállítására nem teszik alkalmassá. A könyvkötő lemez merev, nem hajlítható, törik, ha pedig nem megfelelő technológiával, vagy festékkel közvetlenül van megnyomtatva, a vágások mentén a festék le is pattoghat.

Nemrégiben egy ilyen szomorú példával találkoztunk. A könyvkötő lemez egy asztali display alakjába volt belekényszerítve, de jól láthatólag sem az anyag, sem a display nem érezte jól magát ebben a párosban. A vágási élek mentén a festék itt-ott lepattogott, a hajlított talp pedig a hajlításnak szánt él mentén kettétörve mutatta a papír szürke színű, belső szerkezetét, ami azért sem impozáns, mert a műanyag lemezek sima felületű, homogén élével ellentétben a szürkelemez élei szürkék és„szöszösek”.

A lehangoló látvány, ami sem a márkaimidzsnek, sem az értékesítésnek nem kedvez, elkerülhető, ha minden kihelyezéshez és dekorációhoz az arra alkalmas alapanyagok közül választunk.

Végy egy nyomtatót…

Sebesség? Méret? Nyomatminőség? Nyomtatható anyagok köre? Fehéret is tudjon?

Ha ipari nyomtatóról beszélünk, ezek még csak a belépő kérdések. Az, hogy végül mi mellett tesszük le a voksunkat, számtalan paraméter és gyártói igény mátrixából áll majd össze.

Gyártási területeink közül, a digitális nyomtatást is magában foglaló display-gyártó divíziónkban a tekercses latex nyomtatók, lézervágó gépek, CNC maró és kivágó gép mellett 2 db nagyformátumú táblás nyomtató is szolgálja munkánkat.

Míg a latex nyomtatókról tökéletes nyomatminőségű, karcálló nyomatok gördülnek le tekercsben, display-gyártásunk termelékenységét az utóbbi két UV nyomtató biztosítja.

Egyikük az Océ Arizona 360XT típusú gép, mely 2,5 x 3 méter munkaterületén vákuummal rögzíti az akár 48 mm vastag, táblás anyagot. A nagyformátumot egyben kezelő, 5 színnel dolgozó nyomtató egyik nagy előnye, hogy a grafikától és nyomtatandó alapanyagtól függően, akár egy ötödik, fehér színt is képest nyomtatni, aminek a hasznát elsősorban víztiszta anyagokon értékelhetjük. Termelékenységéről a 36 m2/óra adat nyilatkozik.

Ettől az évtől azonban a második táblás UV nyomtatónk hadrendbe állításával tovább emeltük a tétet.

A HP Scitex FB700 elsősorban a papír display gyártásban biztosít verhetetlen előnyöket. Az akár 85 m2 / óra nyomtatására képes gép segítségével ipari mennyiségben gyárthatók a különböző eladáshelyi termékkihelyezések. Ez az adat talán így önmagában nem informatív, de ha azt mondjuk, hogy 1 padló display terítékén a 4 szín color nyomat 18-20 perc alatt elkészül, az talán már beszédesebb a nyomtató termelékenységéről.

Ezzel a nyomtatási eljárással a nagyobb méretű padló display-ek esetében mintegy 300 db-ig gazdaságosabb az előállítás az ofszet nyomtatáshoz képest, míg kisebb méretű pult displayek esetében ez a szám ennél jelentősen magasabb.

Az akár 64 mm vastag anyagot 2 x 3 méteres táblában kezelni képes gép nemcsak a sebességével, de az alapanyag-adagolással is növeli a teljesítményt. Ki- és berakó asztallal és egy további kiegészítő asztallal felszerelt. Ezeknek köszönhetően, míg a fej dolgozik, az asztal továbbítja az anyagot, így már nyomtatás közben felhelyezhető a következő tábla. A folyamatos adagolással, a berakás és leszedés gördülékeny biztosításával gyakorlatilag megszűnik az állásidő.

Eltérően a hagyományos táblás nyomtatóktól, melyekre a nyomtatandó alapanyagot kiragasztják, vagy a vákuum rászívja az asztalra, ezzel a HP géppel a kész nyomat gyorsabban leszedhető, és a nyomtatás azonnal folytatható a következő táblán, ráadásul a ki- és berakó asztalok megnövelt terhelhetőségével a felhasználható alapanyagok köre is rendkívül széles.

Az UV fényre száradó festékekhez, melyek kifejezetten ellenálló nyomatfelületet eredményeznek, a gép összesen 6 kazettát is biztosít. A négy CMYK mellett egy light cyan és egy light magenta emeli a nyomatminőséget, a light cyant fehérre cserélve pedig a víztiszta alapanyagok is az elvárt nyomatminőségben, egy lépésben elkészülhetnek.

És hogy ezekkel a gépekkel hogyan készülnek a display-ek, azt a következő bejegyzéseinkben, típusonként kezdjük el bemutatni.

 

Indusztriális BTL

A loft lakások XIX. századi kényszer szülte megjelenése után az indusztriális stílus, mint szándékolt esztétikai érték az 1970-es években az USA iparvárosaiból indulva vált világszerte népszerű belsőépítészeti irányzattá.

A stílus egyik legjellemzőbb alapanyaga a beton, ami a gyárcsarnokot idéző falakon túl (még inkább: belül) kisebb berendezési tárgyakban is megjelenik.

A beton definíciója szerint nem más, mint „művi úton létrehozott kő”.  Összetevői, a kavics, sóder, homok és víz, bőségesen rendelkezésre álló, nem drága, természetes nyersanyagok. Utóbbi tulajdonságai a 2020-as évekre talán még nagyobb hangsúlyt, sőt indokot adhat a beton széles körű alkalmazásának, a műanyagot bizonyos felhasználási területeken ki is váltva. Annál is inkább, mivel előállítása akár kis mennyiségben is gazdaságos, nem igényel költséges beruházást, drága gépeket, megmunkálhatósága pedig számtalan forma, méret, funkció mentén ad tágas teret az elképzeléseknek.  Tovább sorolva gyártási előnyeit, előállítása nem termel hulladékot; a megszilárdult betonmaradékok egy következő újraöntésben felhasználhatók, a késztermék gyártási ideje pedig nem vesz hosszabb időt igénybe egy szinterezett, egyedi kialakítású fém eszköz szériagyártásánál.

A betonból készült tárgyak, elemek, eszközök közös tulajdonsága a mechanikus károsodással szembeni nagyfokú ellenállóság.

A beton képezte egyik különleges termékünk alapanyagát is. A képen látható lámpát egy pénzintézet megrendelésére készítettük több száz példányban. A felület kialakításánál többféle texturát is megjelenítettünk a teljesen homogéntől a rusztikus, durvább felületig.

A lámpatest elkészítéséhez CNC maróval öntőformát készítettünk, melynek alapanyaga lehet szilikon, fa, vagy műanyag. A minőségi hatás érdekében a beton lámpatestet esztétikájában illeszkedő szerelvényekkel láttuk el. Az egyszerű foglalathoz vintage stílusú Edison égőt választottunk, a hálózati kábel pedig színben harmonizáló textilborítást kapott, melynek puha megjelenése kiváló kiegészítője a beton szigorúságának.

De miért a cím?

A beton, mint látjuk, számtalan formában és funkcióban helyet talál magának a mindennapi életben, így meggyőződésünk lett, hogy előnyei a belsőépítészeten túl a mi munkánkban, a marketingkommunikáció területén is kiaknázhatók.

Gyártóként időről időre új utakat és innovációkat keresünk a BTL számára, így kísérletet tettünk arra, hogy az indusztriális stílusirányzatot, még konkrétabban magát a betont különféle eszközökben megjelenítsük.

Ötletelésünk nyomán így készült ez az asztali menütartó is, mely tartós horeca kihelyezésként hosszú időre, állandó minőségben biztosítja a brand jelenlétét.

De a funkcionalitáson túl az alapanyag kommunikációs és dizájn elemként is megjelenhet, legyen az egy 3D-s logó a tárgyalóasztal közepén, vagy egy szórakozóhely falán. A különböző öntési, marási és egyéb megmunkálások (fúrás, csiszolás stb.) által az elkészített betonelem remekül ötvözhető más alapanyagokkal, így akár formára mart plexi, vagy szálcsiszolt alumínium lemez integrálásával izgalmas és különleges termékeket eredményez.

 

 

Unboxing

Még alig jelentették be az első neveket a 2020-as Balaton Soundra, mi máris részesei vagyunk a fesztiválnak.

Legnagyobb megbízóink tudják, hogy az Emblémázás.hu név mögött mára sokkal több technológia, termékkör és divízió húzódik meg a kezdetekhez képest, így szinte bármilyen igénnyel megkereshetnek. Mai főszereplőnk a digitális nyomda üzletágunk terméke: a kartonból készült Balaton Sound doboz.

Ez az a doboz, amivel nemcsak mi, de a következő napokban, hetekben jó néhány influenszer is eldicsekszik majd. Az általunk gyártott terméket ugyanis a világ több pontján influenszerek a mára oly népszerűvé vált unboxing videók keretében fogják kinyitni, hogy azzal és tartalmával promotálják a 2020-as balaton-parti eseményt.

A kis példányszámban készült dobozhoz első lépésben elkészítettük a stancrajzot. Alapanyagként, a doboz méretéhez és a bele kerülő tartalom súlyához igazodva a 3 rétegű E hullámkartont választottuk. A grafikát digitális eljárással öntapadó vinyl fóliára nyomtattuk, majd a következő fázisban a nyomatot a hullámkartonra kasíroztuk. Ez további erősítést biztosít a doboznak. Mivel a termék kis szériás, a gazdaságos feldolgozás stancolás helyett ezúttal a gépi formára vágás volt. Végül utolsó lépésként kézi készre hajtogatással zárult a gyártás.

A Balaton Sound idei arculata igen csak dinamikusan hat a dobozon. Kíváncsian várjuk az influenszerek videóit. No meg a teljes lineupot.

 

A kaméleon, ami nem olvad bele a környezetébe

A szakirodalom szerint a kaméleon bőrrétegeiben három különböző pigment eltérő koncentrációjából jönnek létre az állat bőrén látható, változó színek. Nincs ez másként a mi kaméleonunk esetében sem.

A Chameleon Smart Home felkérte cégünket, hogy jelenítsük meg logójukat egy beltéri, fali világító dekorációban. Az elképzelések nyomán megvalósult signage elem számos előnnyel bír, kezdve a homogén, festett felületek remek alapanyagával, az MDF-fel.

Eme alapanyag kedvező tulajdonságai révén a reklámanyag-gyártásban is sokrétű felhasználásra ad lehetőséget. Jól marható, könnyen alakítható, sőt, egyes típusai hajlíthatók is, ami shop-in-shop kihelyezések, standok, egyedi display-k számára extra esztétikai megjelenéseknek is teret ad, mérettartóssága és vízálló típusa pedig tovább szélesíti a felhasználhatóság körét.

Mivel szerkezete homogén, élei marassál jól megmunkálhatóak, kiváló felülete pedig lakkozható, festhető, így a Chameleon Smart Home beltéri, világító logójának elkészítéséhez is ezt az alapanyagot választottuk. A meghatározott Pantone színre fújt testbe indirekt világítást terveztünk, amely hátrafelé, a signage elem mögötti falat megvilágítva elegáns, visszafogott megjelenést biztosít.

A mindössze néhány munkanap alatt elkészült dekoráció nemcsak a megrendelőnél aratott nagy tetszést , mi magunk is beleszerettünk.

És elfoglalva végső helyét, kis barátunk, mint valódi kaméleon, az RGB LED-ek három alapszínéből, a piros, a zöld és kék együtteséből, azok fényáramának egyenkénti erősségét állítva, a szivárvány bármely színében pompázhat.

 

Revolúció

Konferenciák, szakmai és politikai találkozók, sajtótájékoztatók, sportdiplomáciai események elmaradhatatlan résztvevői ők. Nagy bejelentések, éles viták, békés megegyezések tanúi.  Jelenlétük megszokott és állandó, ahogy megjelenésük is.

Vagy mégsem?

Az asztali zászlók hosszú évek rutinjával, hagyományos technológiák szerint, magas minőségben kerülnek le gyártósorunkról. A három-, vagy ötszögletű, esetleg alul íves, vagy épp egyedi formára vágott példányok fém, vagy fa talppal kiegészítve széles körben használt kommunikációs, dekorációs eszközök. Digitális nyomtatás vastag zászlóanyagra, majd varrás, zsinórszegés, rojtozás, csomagolás.

De időnként jól esik – és szükséges is – megtörni a rutint, és máshonnan, másképp ránézni a megszokottra. Így megláthatunk benne olyan lehetőségeket, amik új értékeket tesznek az addigiakhoz.

Ugyanaz, de másképp. Ugyanaz, de újrafogalmazva. Ez a revolúció.

Az asztali zászló revolúciója.

Néhány hónappal ezelőtt partnerünkkel, akivel rendszeresen új termékekben, új utakban gondolkodunk, egy aktuális asztali zászló megbízással a kezünkben azt kezdtük vizsgálni, vajon milyen lehetőségeket rejthet magában egy olyan megszokott eszköz, mint ez?

Az ötletelés alapját egy látványterv képezte, melyen egy merőben új megközelítésű asztali zászló szerepelt.  Mint az Apollo13 földi irányítása, minden alapanyagkészletünket, technológiai tudásunkat és gyártói tapasztalatunkat az asztalra öntve a kreatív alapötletet fizikai síkra hoztuk, és kifejlesztettünk egy új asztali zászló típust.

A végeredmény egy modern, esztétikus, prémium megjelenésű asztali zászló lett, melynek előállításakor olyan nemes anyagok kerültek felhasználásra, mint a plexi és az alumínium. Az új konstrukció számos előnye közül talán az egyik legfontosabb, hogy ennél a típusnál nem kell külön talpról gondoskodni. Az eszköz komplex, könnyen kezelhető, a zászló pedig mindig egyenesen áll rajta.

A kétoldalas nyomtatással készült selyemszatén asztali zászló hagyományostól eltérő, új formavilága egészen más hatással bír. Elmaradhatatlan résztvevőként hangsúlyt és prémium megjelenést ad az eseménynek.

Az első széria sikerét hamar követte a többi, az elmúlt egy hónapban az általunk kifejlesztett, új típusú asztali zászló értékesítése meghaladta a hagyományos konstrukcióét.